Fase 01

El desenvolupament tecnològic emprat al disseny

FGC INNOVEST es vincula a la innovació de la mà d’Eurecat, i explora les possibilitats i els límits que ofereix la tecnologia aplicada als materials tèxtils.

En la creació d’una peça de roba es tenen en compte molts factors que acaben per determinar la qualitat, el confort i l’estètica del disseny final. El projecte per concebre la nova indumentària corporativa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya neix amb la intenció que un d’aquests factors clau determinants sigui la innovació tecnològica.

Eurecat és una empresa catalana que, precisament, proveeix d’aquests recursos tecnològics a diverses empreses d’un rang molt ampli de sectors. Dins del marc de la primera fase de Design Thinking del projecte FGC INNOVEST, s’han planejat un seguit de visites a les diverses seus d’Eurecat per apropar els coneixements sobre tèxtils avançats a l’equip que ha de pensar i desenvolupar la nova uniformitat.

En una primera sessió, duta a terme a una antiga fàbrica modernista remodelada de Canet de Mar, s’ha realitzat una aproximació a tots aquells materials tèxtils innovadors que aporten una sèrie de característiques i casuístiques úniques a les peces de roba i que poden enriquir el resultat de FGC INNOVEST.

En una segona sessió a la seu central d’Eurecat, a Mataró, es van començar a vincular certs teixits a determinades necessitats concretes dels usuaris dels uniformes, obrint, d’aquesta manera, la porta a un món de possibilitats amb les quals l’equip creatiu tindrà la possibilitat d’experimentar de cara a generar la nova indumentària.